anniepw54, natuur , fotografie, natuurfotografie, naturephotography, bird photos, vogel fotos , namibia, australia, netherlands

George Brown Botanical Garden

Photography by Annie Winters

George Brown Botanical Garden

Voor vandaag staat de botanische tuin op het programma.  De morgen staat weer in het teken van fijn wat prutsen met foto’s en blog. Met behulp van mijn “expert” werk ik daarin mijn 2e verhaaltje met wat foto’s, om tot vakantieherinneringen. Nou ja, dat in de ochtend moet ik wat relativeren. Ik ben pas na tienen opgestaan.

Aad stippelt de route naar de tuinen af. Maar goed dat hij Chad even om raad vraagt. Het is hier helemaal niet verboden om de snelweg over te steken. De snelweg is niet helemaal te vergelijken met die bij ons, maar toch. Het scheelt in ieder geval een flink stuk lopen. De tuinen zijn via een veel kortere weg te bereiken. 

De George Brown Botanical Garden is vernoemd naar de man die van 1971 tot 1990 curator is geweest van deze tuinen. Hij kwam in 1968 voor een weekendje golfen naar Darwin en is daar nooit meer weggegaan. Hij stelde alles in het werk om Darwin een groen aanzien te geven en streefde ernaar om in deze stad de mooiste botanische tuin ter wereld te maken. Darwin moest een tropische aanblik krijgen. Brown stelde alles in het werk om de tuinen na de verwoesting door de cycloon “Tracey” (daar is ze weer) weer op orde te krijgen. 

Met de verkiezingsleuze “Go green with Brown” won hij in 1992 met grote voorsprong de verkiezing tot burgemeester van Darwin. Hij overleed in 2002. De botanische tuin is toen, om hem het eerbetoon te geven dat hem toekwam, omgedoopt tot de George Brown Botanical Garden.

Geweldig wat een ervaring. Alle zintuigen worden steeds geprikkeld door tropische geuren, kleuren en geluiden. Teveel om op te noemen of te beschrijven. 

Langzamerhand na wat omzwervingen vinden we net op tijd Eva’s bar. We hebben dorst en nog precies vijf minuten om koffie te bestellen. Om drie uur wordt het café gesloten. Gek eigenlijk dat verwacht je niet. Maar al beredenerend vind ik het ook wel weer logisch. Wie gaat er nu op het heetst van de dag wandelen. Er is ook opvallend weinig publiek. Nou ja, dat kan dus ook de reden zijn. Maar, de koffie smaakt prima. 

Het is alweer een stuk later als we op weg gaan naar huis. Halverwege gaan we de “Buff club” binnen, dorstig als we weer zijn. We zitten nog niet of er staat al een bordje frites met warme kiphapjes en stukjes geroosterd brood met rollade op tafel. Hm!?  Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld hier. Bij ons zou er misschien een bakje pinda’s of wat chipjes neergezet worden. Nou hartstikke lekker. Thuis wat fruit na en we hebben weer gegeten. 

Als je buiten het terrasje ziet verwacht je absoluut niet wat je binnen te wachten staat.

Ik vind het contrast tussen de tekst bij de deur en de werkelijkheid  ook wel erg groot. Men dient te voldoen aan bepaalde kledingnormen……….. 

 In de club zit volgens mij een aardige doorsnee van de gemiddelde Darwinner. Alhoewel, wat oudere stellen en mannen met bierbuiken overheersen. Om het kwartier worden er lotjes verkocht voor een soort van fancy-fair, zoals die vroeger bij ons veel voorkwamen. Geen idee wat de prijzen zijn, maar de winnaar wordt begeleid door enthousiast gelach. Er wordt hier meer gegokt. Er staan op de tafels houders met verschillende soorten formulieren voor verschillende loterijen. In het café hangen Tv’s met uitslagen. Vermoedelijk paardenrennen. Ook een rugbywedstrijd wordt fanatiek gevolgd. Binnen is verder een aparte ruimte met gokautomaten. Je mag alleen binnen als je lid bent van de club of jezelf bij binnenkomst registreert. Niemand vraagt overigens ergens naar. O, jawel, een oud manneke dat de glazen ophaalt zegt lachend als hij Aad zijn glas pakt bij wijze van pardon: “Sorry, de pest heerst weer.” 

Al met al een leuke ervaring. Ja, hier speelt zich het een en ander af. 

Dat was het dan ook voor vandaag. Verder rust.

2 Responses to “George Brown Botanical Garden

  • Annelies van Nunen
    5 jaar ago

    Wat een mooie foto’s Annie je wordt helemaal van blij van de prachtige kleuren, ik kan me voorstellen dat de geuren en de geluiden het beeld compleet maken. Het is een waar paradijs voor jou als liefhebber van fotografie, teveel mooie plekjes om een foto te maken. Leuk dat je ze met ons deelt op deze manier.
    Ik wil je vanaf hier een heel fijne vakantie wensen aan de andere kant van de wereld en ik ga vaker kijken en lezen over je ervaringen.
    Ook voor jou Aad een heel mooie tijd gewenst daar, geniet van alles wat op je pad komt.

    • Dank je wel Annelies, we gaan er zeker van genieten.
      Ik blijf schrijven. Het is hobby van me, maar ook een prima manier om dingen van me af te schrijven en bezig te blijven. Ergens in blijven hangen of stil zitten is moeilijk voor me. Bovendien houden we op deze manier mooie herinneringen over. Heel veel groeten, ook van Aad. Ik hoop je met nog mooie foto’s en verhalen te kunnen verrassen.

Leave a Reply Text

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *