anniepw54, natuur , fotografie, natuurfotografie, naturephotography, bird photos, vogel fotos , namibia, australia, netherlands

Darwin

Photography by Annie Winters

Goede morgen. We hebben alle twee prima geslapen. Rond de klok van negen uur waren we wakker. Maar voor we zover waren dat we gedoucht en wel konden gaan ontbijten was het inmiddels half twaalf. Lanterfanten is heerlijk. Na het ontbijt lekker op het balkon wat klungelen met het een en ander. Kwart over twee toch maar eens aanstalten gemaakt om weg te gaan. Gisteren nogal wat tijd zittend doorgebracht. Tijd voor wat beweging. 

Heerlijk om weer in een gebied te zijn met palmbomen, boomgrote bougainvilles en oleanders. We gaan via de Frances Bay op weg naar het centrum van Darwin. In de baai is er volop activiteit. Er ligt een behoorlijke vloot vissersboten. Bij verschillende werven wordt hard gewerkt aan reparatie van schepen, volgens Aad is het “werfzaamheden”. Grapjas. De reders voorzien de scheepslui van allerlei producten. In op- en overslagbedrijven verandert veel waar van vervoerder.

Ja, dat zijn wij weer: Op het heetst van de dag gaan lopen. Na drie kwartier lopen hebben we dan ook ons eerste pilsje van de vakantie dik verdiend. (Altijd een smoesje hè) Maar ja, welk? “O, geen probleem hoor, proeft u maar eerst” Op aanwijzen van onze kant en suggesties van achter de bar worden er verschillende soorten geproefd. “Ja, die neem ik.” Alsof ik er verstand van heb. Haha. 

We zitten prima. Voor ons ligt het plaatselijke zwembad, de zgn. wave en recreation lagoon. Die is door een dijk van de zee afgesloten. En dat is noodzakelijk. Chad raadde al af hier het water in te gaan. Dit in verband met krokodillen die hier veel rondzwemmen.

Genoeg te zien. Er lopen wat toeristen voorbij, maar deze, dat heb ik snel door, zijn er hier niet veel meer. Leuk om te zien zijn de ibissen die voor ons op het grasveld wat heen en weer scharrelen.

Tijd voor weer wat actie. Darwin heeft een leuk centrum. We lopen langs verschillende bezienswaardigheden. Allereerst de WWII Oil Storage Tunnels: Een groot ondergronds buizensysteem dat is aangelegd in 1943 om de olievoorziening in Darwin niet in gevaar te brengen.

We passeren een van de oudste theaters en het zgn. Government House. Dit regeringsgebouw werd door gevangenen en Chinese arbeiders gebouwd einde 19e eeuw. Daarna is het twee keer verwoest, nl. in de Tweede Wereldoorlog en in 1974 door de cycloon “Tracey” . Verder de parlements- en  justitiegebouwen. Vlakbij het Government House staat een herdenkingsmonument ter herinnering aan alle Darwinners die in de oorlog zijn omgekomen. Australië werd in 1942 door Japan aangevallen. 

Een ander monument herinnert aan de eerste telegraafverbinding tussen Londen en Adelaide op 22 oktober 1872.

Dan even de supermarkt in voor het hoognodige. Echt shoppen doen we pas overmorgen als we de auto hebben. Daarna lopen we in de richting van restaurantjes. Op weg ernaar toe zien we de eerste Aboriginals. Wat oudere mensen met een heel markant uiterlijk. Een van deze mensen herinnert ons allebei aan de film “Charlie” die we kort geleden hebben gezien. En we voelen ons heel even een beetje thuis. 

We hebben heerlijk gegeten en dat inclusief drankje voor omgerekend ca. € 25,00. Het restaurant zag er enerzijds niet al te modern uit, wel gezellig, een beetje het bruine café idee, maar dan in het groot. Anderzijds was het heel modern. Aad had niet in de gaten dat hij al betaald had. Was met zijn hand over de betaalautomaat gegaan, eigenlijk zoekend naar een sleuf waar normaal gesproken de betaalkaart in moet. Kassa!

Na het eten houden we een taxi aan die ons weer thuisbrengt. De avond lekker rustig “thuis”.

Leave a Reply Text

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *