anniepw54, natuur , fotografie, natuurfotografie, naturephotography, bird photos, vogel fotos , namibia, australia, netherlands

De heenreis

Photography by Annie Winters

Dat is lang geleden, maar vanmorgen moesten we toch echt om half zes opstaan.
Thuis de allerlaatste rommeltjes opgeruimd nog wat gegeten en dan met de auto naar het station. Wij zijn van die lui die relatief erg weinig meenemen. Maar allebei een behoorlijk uitgeruste fototas, klein koffertje en rugzak met spullen die we bij ons willen houden is toch gemakkelijk die even met de auto bij het station af te zetten. Juist omdat we daar maar een minuutje of acht vandaan wonen. Aad brengt de auto naar huis en even later zitten we in de trein naar Amsterdam Schiphol.
Gelukje dat we net een paar minuten voor half zeven in Deurne vertrekken: Kunnen we net mooi gebruik maken van een vrije reis.

Op Schiphol verloopt alles erg soepeltjes. Je moet wel alles zelf doen tegenwoordig, inchecken, paspoort controleren en niets hoeft meer uitgepakt. Alleen even schoenen uit a.u.b. 

Boarden gaat ook snel. Passagiers worden opgeroepen in te stappen, in de volgorde van de rijen, van achter in het vliegtuig naar voren. We vliegen met Singapore Airlines. Super uitgerust, als je het tenminste vergelijkt met de voorzieningen bij de KLM.

De vlucht kun je op naar schatting 6 manieren op een scherm volgen.  Vooral het 3D filmpje vond ik wel leuk. Je ziet hoe de wereld in 12 uur tijd half om zijn as (mee)draait. De vliegrichting, richting het Noorden, veranderde van NNW naar ZZO. 

De reis verloopt prima. Ach je puzzelt wat, prutst een beetje met wat foto’s op je laptopje, een mooie natuurdocumentaire kijken en op tijd wat eten en drinken en wat beweging zoeken. Ik heb zelfs twee keer een uur geslapen geloof ik. Het viel ons mee. Maar we hebben uit het verleden wel geleerd dat je je op verre reizen daarop kunt voorbereiden. 

Ook de overstap in Singapore (zes uur tijdverschil) en de reis vandaar naar Darwin met Silkair is goed te doen. In vergelijking geen luxe, maar kom op we zijn op vakantie en het hoeft niet allemaal luxe te zijn. Ondanks een kleine vertraging komen we exact op tijd in Darwin aan. Deze vlucht is zelfs korter dan we verwachtten. Het tijdverschil met Europa is hier nog anderhalf uur groter. Dus korter vliegen. ( Als ik het voorgaande zelf zou lezen zou ik er niets van snappen, maar ik heb het nu meegemaakt.)

Geld pinnen, een lekker bakkie koffie en met de taxi naar ons Airbnb-adres. We worden hartelijk ontvangen. Dan is het tijd voor wat rust. Maar niet voor we het thuisfront een berichtje hebben gestuurd. Uiteraard doen we vandaag niet veel meer. ’s Avonds nog wat eten aan de haven en kort de buurt verkennen. We spreken nog even met Esther, de vrouw des huizes, die vanmiddag niet thuis was. Gezellige mensen. 

Nou, zo maar eens naar bed. Ik ben benieuwd hoe laat we morgen wakker worden en hoe we ons zullen voelen. Eerst een paar dagen op een leuk adres bij particulieren is de manier om je vakantie rustig te beginnen. We blijven hier tot a.s. zaterdag. 

Oh, nog een heel klein puntje van leedvermaak. We vertrokken in de regen. We stapten hier uit met 35 graden. (Sorry 🙂 )

Leave a Reply Text

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *