anniepw54, natuur , fotografie, natuurfotografie, naturephotography, bird photos, vogel fotos , namibia, australia, netherlands

Broome Bird Observatory

Photography by Annie Winters

Uitzichten

Vandaag zou in het teken moeten staan van een bezoek aan het Bird Observation Centre. Ik merk op dat het het meest spannende stukje route is dat we tot nog toe gereden hebben. We rijden overigens door het gebied van de Yawuru. De afslag rijden we in eerste instantie voorbij. Niet gek want het blijkt een heel smal zandweggetje te zijn dat begint met een paar diepe kuilen. Maar onze Troopy blijft ons trouw en brengt ons steeds waar we zijn willen dan wel moeten.

We rijden naar het observatiecentrum maar veel is er ter plekke niet te beleven. Een voordeel is dat we in een soort van keuken c.q. observatieruimte, c.q. rommelhok c.q. van alles en nog wat, een vers kopje koffie kunnen zetten. Nee, dit is een heel andere dag geworden dan we vooraf dachten. De route loopt bijna parallel aan de kust, maar op veel hoger niveau. Hoogte kan ik totaal niet inschatten. Ik geloof dat we gedeeltelijk boven over de kliffen rijden. Op vier, vijf plaatsen kunnen we, een klein stukje van de weg, een kijkje nemen op, over het strand en de zee. Magnifiek!!! Elke keer een verrassing, en wat voor een. We vallen van de ene in de andere verbazing. Elke kleur vinden we wel een keer ergens in terug. Deze plekken zijn de punten vanwaar de observatie van vogels daadwerkelijk gebeurt. Hier worden vogels en migratie nauwlettend gevolgd. 

Een beetje rondkijken levert ook nog wat nieuws op. Ik heb er ooit van gehoord, maar kan me niet herinneren ze ooit gezien te hebben: heremietkreeften. Nou ja, kreeften is een groot woord. Kreeftjes zijn het die we zien. Kreeftjes in allerlei soorten schelpen. Het is niet echt smakelijk om te zien. Ze verschuilen zich onder een aangespoelde dode haai. Gelukkig is die nog niet in ontbinding. Ik ben nieuwsgierig genoeg om ze op een andere manier toch te zien te krijgen. 

Geen afbeeldingen gevonden.

Nu wijk ik weer uit. Deze dag blijft vooral de dag van de formidabele uitzichten. En daar wil ik het eigenlijk ook bij laten. Onuitwisbare mooie beelden. Kijk even mee. En dit zijn er maar een paar van de …………….. heel veel.

Leave a Reply Text

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *